|

Uhvati sa nama film – budi naš volonter!

Festival Uhvati film je sjajno mesto da stekneš nova znanja i veštine, a ujedno i daš svoj doprinos promeni društvene svesti. I ove godine imaš priliku da budeš deo jedinstvenog filmskog festivala. Prijavi se na konkurs za volontere za 19. Uhvati film i zajedno sa nama kreni u promenu perspektiva.

Svi su dobrodošli!

Jednostavnim klikom na link, pojaviće ti se prijavni formular. Potrebno je samo da ga popuniš (lični podaci, interesovanje i iskustvo) do 1. juna – i našao si se u našem timu!

Godine, obrazovanje, iskustvo, mesto stanovanja ne igraju ulogu. Čak i ukoliko živiš mimo Novog Sada, svoj volonterski doprinos možeš dati onlajn. Jedini kriterijum je želja da daš svoj pečat 19. izdanju našeg festivala. I da si spreman da nesebično podeliš sa drugima svoju pozitivnu energiju.

Pred tobom je lista poslova u kojima možeš da učestvuješ:

  • PREVOD: sa engleskog na srpski  i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), JUN-SEPTEMBAR;
  • PROMO TIM: pomoć pri objavljivanju objava na društvenim mrežama, dizajn i uređivanje fotografija i grafika za društvene mreže, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipića za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti, JUN-DECEMBAR;
  • TEHNIČKA PODRŠKA: personalna asistencija, protokol, tehnička priprema realizacije i organizacija događaja, distribucija promo materijala, priprema paketa za goste…, SEPTEMBAR;

Svi volonteri imaju šansu da se uključe u dalji rad organizacije.

Pored sjajnih filmova, Uhvati film daje ti priliku da se družiš i učiš od inspirativnih ljudi. Tokom volontiranja imaš mogućnost da prisustvuješ  i drugim aktivnostima organizacije: obuci o invalidnosti specijalno osmišljenje baš za naše volontere, radionicama, tribinama, diskusijama o temama koje nemamo prilike da čujemo često u javnosti. Da promeniš svoje perspektive, a zatim i udruženim snagama utičeš na promenu društvene svesti u široj zajednici. Svi volonteri/ke dobijaju i potvrdu o volontiranju, a po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja.

Kako se trudimo da volontiranje prilagodimo tebi,  u prijavi navedi svoja interesovanja i očekivanja. Možda baš to bude nova oblast našeg volonterskog programa.

Uhvati film više je od filmskog festivala.

Uhvati film postoji već 19 godina, a volonterski program sedam. Jedinstven je regionalni festival u regionu. Izdanja ima u Novom Sadu, Banjaluci, Rijeci i Kotoru. Besplatne projekcije filmova i prateći umetnički program premijerno se dešavaju krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada.Tokom godina prikazali smo preko hiljadu kratkometražnih filmova na temu invaliditeta. Ugostili preko 200 autora i aktera iz zemlje i inostranstva. Organizovali smo preko 30 edukativnih radionica o invalidnosti, filmu, fotografiji i ljudskim pravima. Afirmisali smo preko 20 umetnika koji su osobe sa invaliditetom.

Dobitnici smo i jedne nagrade. Udruženje filmskih umetnika Srbije dodelio nam je 2018. Diplomu za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu.

Družili smo se sa 70 volontera/ki iz cele Srbije. Svi su istakli da im je to bilo jedinstveno i originalno iskustvo, u kojem su stekli nova znanja i uvide i instinski razmenjivali emocije. Naša volonterka Ivana, prošle godine poklonila nam je delić svog vremena. Koliko joj je volontiranje na našem Festivalu značilo, pročitajte u njenom autorskom tekstu ovde.

Požuri, vreme polako ističe. Prijavi se na linku do 1. juna i postani deo Uhvati film ekipe!

Čekamo te, da zajedno uhvatimo film i promenimo perspektive!

Similar Posts