|

Deca menjaju perspektive – Festival Uhvati film kids

Prvi zvanični Festival Uhvati film kids održan je u Novom Sadu. Skoro 300 mališana sa svojim učiteljima/cama, prisustvovalo jeprojekcijama filmova sa Uhvati film festivala za decu, a nakon toga imali su priliku da razgovaraju i bolje se upoznaju. Naravno sve uz poštovanje epidemioloških mera.

Održano je:

• Projekcija – Kulturni centar Novog Sada, 5.11.2021.
• Projekcija – Kulturni centar Novog Sada, 8.12.2021.
• Tri projekcije – Bioskop „Mladost“ Futog, 13.12.2021.

Tokom projekcija prisutni su uživali u filmovima: Užad, Ian, jedna dirljiva priča, Gđica Ronaldo, Iznutra, Minus jedan, Vojtek, Kao vožnja bajsom i Mladica. Ništa manje nije bio inspirativan ni razgovor nakon projekcija.

Svi filmovi ostavili su snažne utiske na najmlađe. Film G`đica Ronaldo pokazao im je da steći invaliditet nije prepreka u ostvarenju sna. Film Užad i Ian, jedna dirljiva priča kako se treba ophoditi prema drugima, imao on invaliditet ili ne. Film Kao vožnja bajsom – o  važnosti snova, sećanja i onoga što nosimo u sebi.

Iz filmova, mališani su sami izvukli pouku: “Svako je drugačiji i različit, ali to nije prepreka da se družimo.” I još jednom  potvrdili – niko se ne rađa sa predrasudama, već ih u procesu socijalizacije usvajamo.

Uhvati film kids realizuje se uz podršku Gradske uprave grada Novog Sada.

Similar Posts