|

Drugi dan Uhvati film 2019: TI VREDIŠ – gde su, šta rade akteri filmova sa prethodnih Festivala?

Sećate li se omiljenih aktera Uhvati film filmova sa prethodnih Festivala? Ovo je bila divna prilika da ih još jednom upoznamo, ne samo na velikom platnu, nego i uživo.

Razgovor sa povodom: „TI VREDIŠ – gde su, šta rade akteri filmova sa prethodnih Festivala?” održao se 24. septembra, drugog dana Uhvati film festivala u Kulturnom centru Novog Sada. Publika je prvo uživala u snažnim dokumentarnim filmovima sa prethodnih Festivala: „Izvinite što kasnim“, „Neki novi svet“ i „Žena“, a zatim je imala prilike da razgovara sa glavnim likovima: Urošem Miloševićem, Miodragom Petrovićem i Milesom Milinković.

Upravo kroz ovaj razgovor videli smo koliko su svi akteri „porasli“ tokom godina i koliko im je i angažovanje u filmovima, ali i same projekcije, bilo značajno iskustvo. Film „Izvinite što kasnim“ prikazuje Urošev prvi dan osnovne škole, a on je danas brucoš na Visokoj školi za hotelijerstvo u Beogradu. Miodrag je od momenta kad je režirao film „Neki novi svet“ postao sve umetnički angažovaniji i društveno aktivniji, a, takođe, ove godine je i brucoš i to na – Odseku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Novi Sad. Milesa je od žene postala – još angažovanija i aktivnija žena – priznata i poznata kao teoretičarka i aktivistkinja u oblasti invalidnosti, čiji rad je naročito usmeren na feminističku teoriju invalidnosti i poboljšanju prava žena sa invaliditetom.

Ovogodišnje 17. izdanje Uhvati film Novi Sad održavalo se od 23. do 29. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, pod motom „Ti vrediš“, sa željom da pokaže koliko svi vredimo bez obzira na različitosti i da udruženim snagama možemo da promenimo perspektive. Njegovu realizaciju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada i ERSTE banka.

Fotografije Photo By MTomic

Similar Posts