|

ja sam za ples

Video lekcije orijentalnog plesa za zene sa invaliditetom

obuhvataju objašnjenja pokreta, demonstraciju pokreta, kombinacije pokreta i koreografije. 
Kroz kreiranje video lekcija orijentalnog plesa posebno prilagodjenog za devojke sa motornim invaliditetom želimo da omogućimo većem broju devojaka sa invaliditetom da se bave ovom vrstom plesa i da na taj način poboljšaju da povećaju svoje samopouzdanje, osećaj ženstvenosti, sigurnost, asertivnost i dr. ali i svoje fizičko stanje. Posredno, time se utiče i na širu okolinu u smislu smanjenja predrasuda o ženama sa invaliditetom kao o aseksualnim, nepoželjnim partnerkama i sl….
Zapravo imamo za cilj i doprinos odnosno omogućavanje prepoznavanja i afirmacije sopstvenih potencijala od strane devojaka/žena sa invaliditetom.

Lekcije su osmišljene

… tako da prate mogućnosti žena sa ograničenim pokretima i žena koje iz bilo kojih razloga ne hodaju, odnosno ne mogu da plešu stojeći.
Osim detaljnog objašnjenja pokreta od strane sertifikovane instruktorke, video lekcije sadrže i demonstracije pokreta, te demonstracije kombinacije pokreta, i na kraju, koreografije.
Jedna koreografija je osmišljena za devojke koje plešu sedeći (na stolici, u invalidskim kolicima i slično)  a druga za devojke koje imaju ograničene pokrete. 

demonstracije kombinacije pokreta na možete pogledati OVDE

Ukoliko želite svoj primerak Video priručnika na DVD-ju, javite nam se na mail: kaoparnas@gmail.com 

Projekat su podržali

Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada– Kancelarija za mlade na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata kojima se ostvaruju ciljevi Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada u 2012. godini.

Zahvaljujemo se i: Plesnom klubu „Emigrantes” i kaficu „Horus” (Novi Sad) koji su nam ustupili prostor za snimanje.

Projektni tim:

Intruktorka: Sonja (Jovanović) Obradović
Koordinatorka projekta: Milesa Milinkovic
Demonstratorke: Milesa Milinković i Jelena Lazić
Kamera i montaža: Nebojsa Vujkovic Cvijin 

Similar Posts