|

Kako da sestre to rade najbolje

kako daZnačaj transparentnosti trošenja javnog novca, kako doći do informacija od javnog značaja i kako uticati na raspodelu budžetskih sredstava na lokalnom novou, znanja su koja su članice Parnasa, predsednica Milesa Milinković i pr Marijana Ramić, ponele sa seminara Kako da sestre to rade najbolje, održanog od 7. do 9. jula u beogradskom Kulturnom centru REX u organizaciji Rekonstrukcije Ženski fond.

Tokod trodnevne obuke, pored edukacije o zakonskom okviru poštovanja ljudskih prava, korupcije i politike, razvila se i aktivna diskusija o praktičnom radu organizacija civilnog društva, tokom koje su polaznici delili iskustva iz svojih sredina. Prisutni su se složili da bi OCD trebalo da koriste sve raspoložive mehanizme na donosioce odluka o trošenju javnog novca, bez obzira na evidentne prepreke sa kojima se svi suočavamo.

Prijatnu atmosferu seminara dodatno je zagrejala Radost ludost 8,  koju Rekonstrukcija Ženski fond realizuje već tradicionalno 8. put u cilju  kreiranja javnog prostora za razmenu, druženje, solidarne akcije i umrežavanje. Polaznici seminara uživali su u smeh jogi sa Natašom Lukić, zvuku koji je puštala dj Ana Dirižabl, izvođenju hora Naša Pesma i muzičkim umećima Ivane Četković. Zvezda večeri bila je bugarska bitbikserka Pe4enkata, kojoj je na crtu izašla i bubnjarka Selena Simić.

Kampanja KAKO DA SESTRE TO RADE NAJBOLJE realizuje Rekonstrukcija Ženski fond u okviru programa feminističke filantropije, zahvaljujući finansijskoj pomoći Mama Cash fondacije iz Holandije. Pored održanog seminara na temu trošenja javnog novca, članice Parnasa očekuje i radionica o planiranju filantropskih akcija i javnom nastupu, a zatim i realizacija praktičnih akcija učesnika kampanje.

Similar Posts