| | | | |

Karavan Uhvati film: Pristupačnost nas povezuje

Uhvati film karavan: Pristupačnost nas povezuje održaće se 26. septembra od 19h u kulturnoj stanici Svilara. Očekuje nas projekcija izabranih kratkometražnih filmova sa Uhvati film festivala, a nakon toga i tribina: „Šta me onemogućava?“ u kojoj ćemo govoriti o pristupačnosti, socijalnoj isključenosti i otuđenju. Ulaz je besplatan!

Događaj je i primer pristupačnog kulturnog događaja: svi filmovi su opisno titlovani i sinhronizovani na srpski, svi govorni sadržaji prevode se na srpski znakovni jezik i time je program pristupačan Gluvim i slepim osobama. Prostor u kojem se događaj održava pristupačan je osobama sa fizičkim invaliditetom.

Devojčica sa krilima anđela, raširenih šaka. Smeši se. Iznad fotografije natpis: Karavan Uhvati film: Pristupačnost nas povezuje. Ispod fotografije natpis: projekcija filmova koji menjaju perspketive + tribina „Šta me onemogućava?“, 26.9. od 19h KS Svilara.

Publika će uživati u projekciji 5 kratkometražnih filmova sa festivala Uhvati film: Moj brat je gluv, Iznutra, Nevidljivo čudovište, Za svaki slučaj i Novi komšija. Filmove povezuje tematika invaliditeta, ali to su i filmovi o zajednici i zajedništvu i rešenjima i pozitivnim primerima. O empatiji i solidarnosti, životnim radostima i u teškim trenucima, snazi da prepoznamo i negujemo sebe i borbi da budemo ono što jesmo. To su priče o nama, koje osetimo, koje menjaju naše perspektive i pokreću promene.

Nakon projekcije, biće organizovana tribina „Šta me onemogućava?“ tokom koje će biti pušteni video klipovi nastali u okviru projekta „Šta me onemogućava“, koji je podržala Gradska uprava za dečju i socijalnu zaštitu Grada Novog Sada. Gosti tribine biće: Suzana Ristanić i Siniša Tucić, koji su i akteri video klipova „Šta me onemogućava?“, kao i Milica Veljković, aktivistkinja i novinarka i Tatjana Stojšić Petković, psihološkinja. Zajedno sa publikom, oni će razmeniti utiske o filmovima i govoriti o pristupačnosti, socijalnoj isključenosti, inkluziji i otuđenju.

Projekat Filmski karavan Uhvati film: Pristupačnost nas povezuje deo je programa Kaleidoskopa kulture. Cilj projekta je doprinos socijalnoj uključenosti i povezivanju građana, organizovanjem kulturnog pristupačnog događaja u Novom Sadu na temu socijalne uključenosti i inkluzije.

Similar Posts