| |

Novosadski filmski karavan “Uhvati film”obišao Kać

Uhvati film filmovi prikazuju prepreke sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u društvu, ali i životne priče o ljudima i međuljudskim odnosima, zaključak je druge projekcije u okviru Novosadskog filmskog karavana Uhvati film, održane 23. avgusta u sali MZ Kać. Događaj je realizavao KAO Parnas, a ceo projekat podržala je Gradska uprava za kulturu grada  Novog Sada

Publika je uživala u jednosatnoj projekciji igranih, dokumentarnih i animiranih filmova: Idiot iz Holandije, Cezarov glas i Uže iz Španije, Zaveslaji iz Srbije, Karmen i Tišina iz Italije; a zatim i aktivno učestvovala u diskusiji. Prisutni su komentarisali događaje iz filmova, tragali za umetničkim rešenjima pojedinih scena, za koje su jedni drugima davali pojašnjenja.

Moderatorka diskusije posebno je objasnila problem koji osobe sa invaliditetom imaju zbog nepristupačnosti i ustaljenih stereotipa i predrasuda, insistirajući da je to problem svih, i da promene, ali i prihvatanje drugih, treba započeti od nas samih.

 Novosadski filmski karavani Uhvati film realizuje se u cilju decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu, povećanja participacije građana/ki u kulturnim sadržajima, uspostavljanje odnosa umetničko delo-publika i senzibilizaciji građana ka boljem razumevanju i prihvatanju različitosti. Jer #KulturaJeZaSve..

Similar Posts