| |

Osnaženi roditelji – osnažena deca: Radionica u Temerinu

Tema samostalnosti bila je središte radionice održane 13. novembra u Temerinu u okviru projekta „Osnaženi roditelji – osnažena deca”, podržanog od Pokrajinskog sekretarijata za socijalna pitanja, demografiju i ravnopravnost polova.Radionica je održana u saradnji sa KAP Temerin.

Voditeljka radionice Milesa Milinković ukazala je na važnost samostalnosti osoba sa invaliditetom, ističući da su roditelji ti koji tokom odrastanja na to najviše utiču. U interaktivnom razgovoru sa roditeljima, Milesa je za svaki pojedinačan slučaj dala poseban savet, prenoseći svoje znanje, iskustvo, ali i informacije sa radionica u Novom Sadu, koje su deo projekta Osnaženi roditelji – osnažena deca“. Posebno smo govorili da ne brinu puno o mišljenju okoline, pogotovo jer je sasvim u redu raditi iste stvari na različite načine.

Prisutni su ovom prilikom pogledali i dva video snimka nastala u okviru projekta – snimak majki Stoje Milinković i Bojane Nešić, koje prenose svoje iskustvo roditeljstva i svojim pozitivnim primerima ohrabruju i druge roditelje da svoju decu podstaknu na što veću samostalnost.

Similar Posts