| |

Osnaženi roditelji – osnažena deca: Radionica u Žablju

Radionicom u Žablju, koja je održana 16. decembra, završen je projekat „Osnaženi roditelji – osnažena deca“, koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za socijalna pitanja, demografiju i ravnopravnost polova.

Radionica je održana u saradnji sa Udruženjem Altruist iz Žablja, upravo u njihovim prostorijama. Prisutni roditelji iznosili su svoja iskustva u vaspitanju dece, ističući glavne prepreke i poteškoće. Jedna od njih je i odnos okoline prema njihovoj deci. Voditeljka radionice je zatim, na osnovu informacija i primera sa prošlih radionica, na osnovu ličnog iskustva kao osobe sa invaliditetom, ali i teorijskog znanja, prisutnima govorila o važnosti samostalnosti njihove dece i razvijanju socijalnih veština.

Na radionici puštena su i dva video snimka napravljena za potrebe projekta: snimak Svetlane Nešić o razvijanju socijalne inteligencije kod dece i snimak Bojane Nešić o prihvatanju dece baš onakva kakva jesu.

Projekata „Osnaženi roditelji – osnažena deca“, realizovao je KAO Parnas uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalna pitanja, demografiju i ravnopravnost polova u periodu jul-decembar 2019. Radionice su bile namenjene roditeljima osoba sa invaliditetom, koji su dobili priliku da, u manjim grupama, sa drugim roditeljima dele svoja iskustva, iskažu poteškoće i radosti roditeljstva i dobiju korisne informacije, savete i trikove koje odmah mogu primeniti u vaspitanju.

Cilj projekta je doprineti osnaživanju i informisanosti roditelja osoba sa invaliditetom i razmeni iskustva između roditelja, kako bi se jačala solidarnost i stvarala mrežu podrške među roditeljima! Jer samo osvešćen i osnažen roditelj gradi osnaženu osobu! 

 

Similar Posts