Učesnici seminara „Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom i ciljevi održivog razvoja“
| |

Parnas na seminaru o pravima osoba sa invaliditetom

Milesa Milinković, predsednica naše organizacije i direktorka Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“ po kojem smo i najprepoznatljiviji, prisustvovala je seminaru „Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom i ciljevi održivog razvoja“, koji se od 7-10. novembra održao u Vršcu u organizaciji: Un Women, United nation Serbia i UNPRPD.

Pored aktivnog učešća u svim segmentima seminara, Milesa je prisutnima prezentovala i filmove sa ovogodišnjeg 20. Uhvati film-a. Prisutni su uživalu u ovogodišnjim filmovima: Čuće se naš glas, Tehnologija za razgovor, Između stakla i zidova i Reći ću ti nešto pre odlaska u tunel. Filmovi su preneli snažne poruke o pravima osoba sa invaliditetom, naročito žena sa invaliditetom, važnosti pristupačnosti i sistemske podrške, procesu prihvatanja i razumevanja, kao i rušenja stega i ograničenja.

Drago nam je da smo deo edukativnih radionica i konferencija, koje organizuju relevantne institucije u Srbiji, kao i da svojim radom doprinosimo stručnosti i kvalitetu njihovih programa.

Similar Posts