| |

Parnas u misiji – osnaživanje žena sa invaliditetom

Da bismo porasle snažne i odvažne, potrebne su informacije, prilike da načinimo sopstvene izbore i izgradimo sposobnost da podvučemo granice!

Žene sa invaliditetom te prilike dobijaju mnogo ređe nego ostali. Njihov glas, izgradnja sopstvene ličnosti, stavova i njihov izbor gde će i kako postaviti granice, vrlo često su zanemareni.

Zato je Parnas tokom svog skoro desetogodišnjeg postojanja, zacrtao sebi misiju – da smisli i realizuje programe koje žene sa invaliditetom osnažuju, ohrabruju i pomažu im da spoznaju sebe i svoje mogućnosti.

Naša Milesa sa slikom Jelene Damnjanović

U okviru programa “Osnaživanje mladih žena sa invaliditetom kroz edukacije”, realizovali smo radionice “Osnove asertivne komunikacije”. Radionice su se održale u SOŠO “Milan Petrović sa domom učenika”, u periodu od 9. do 30. maja. Voditeljka programa bila je predsednica Parnasa, Milesa Milinković, koja je i osmislila sam program. Milesa je inače sertifikovana trenerica asertivne komunikacije. Radionice je pohađalo 11 učenica, na kojima je jasno primetan uticaj – da rastu u svakoj prilici koja im se pruži.

Za kraj, svaka devojka je dobila aplauz, i naša Milesa.  Aplauz što su svakim danom sve snažnije. Što svakim danom jasnije spoznaju svoje granice i preciznije ih definišu. Aplauz što ne prestaju da rastu.

Jedva čekamo opet!

 

Similar Posts