| | | | |

Poziv za besplatne radionice „Osnaženi roditelji – osnažena deca“!

 Roditelj ste osobe sa invaliditetom i muče vas razne dileme oko vaspitavanja, obrazovanja i zapošljavanja svog deteta? Pridružite se našim besplatnim radionicima i osnažite se korisnim informacijama, razgovorima sa stručnjacima i razmenom iskustva sa drugim roditeljima, koje će vam pomoći u daljem roditeljstvu.

Na radionicama „Osnaženi roditelji – osnažena deca“, koje organizuje Kreativno afimativna organizacija „Parnas“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalna pitanja, demografiju i ravnopravnost polova, imaćete priliku da, u manjim grupama, sa drugim roditeljima delite svoja iskustva, iskažete poteškoće i radosti roditeljstva i dobijete korisne informacije, savete i trikove koje odmah možete da primenite u vaspitanju.

 Ciklus radionica sastoji se od ukupno tri sesije, na tri različite teme u sledećim terminima:

5. 11. od 18h

 

Nemoj ti, ja ću – zašto je posebno važna samostalnost osoba sa invalidtetom i kako je podstaknuti?

12.11 od 18h

 

Uklopiti se u svet – kako razviti socijalnu inteligenciju kod deteta? Kako da naučite svoje dete da bude uključenije u vršnjačku grupu i lakše uspostavlja komunikaciju i odnose sa drugima.

19.11. od 18h

 

Pravo na razvojkako pomoći detetu da ostvari svoja prava na obrazovanje i zapošljavanje?

 

Sve radionice počinju u 18h u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 2, Novi Sad) i traju ukupno 90 minuta. Na svakom susretu, pored moderatorke, biće prisutni i stručnjaci ili osobe sa invaliditetom koje će preneti svoja pozitivna iskustva u datim oblastima.

Da biste bili deo ovih inspirativnih radionica, treba samo da nam pošaljete prijavu (ime i prezime, godište i vrsta invaliditeta vašeg deteta) Milesi Milinković na telefon 062-24-04-04 (poziv, SMS, viber) ili mejl kaoparnas@gmail.com, najkasnije do 28. oktobra! Broj mesta ograničen!

Mnogi roditelji koji imaju decu sa invaliditetom, žalili su se na nedostatak informacija o mogućnostima i pravima svoje dece, kao i nedovljno umrežavanje sa drugim roditeljima koji dele njihovo iskustvo. To je i motiv nastanka ovog projekta – da zajedno doprinesemo osnaživanju i informisanosti roditelja osoba sa invaliditetom i razmeni iskustva između roditelja, kako bi se jačala solidarnost i stvarala mrežu podrške među roditeljima!

 Zapamtite samo osvešćen i osnažen roditelj gradi osnaženu osobu!
Čekamo  vas!

 

Similar Posts