| | | |

Poznati datumi treninga o pravima žena sa invaliditetom

Parnasov projekat „Jačanje kapaciteta institucija za promociju političkih, ekonomskih, socijalnih i zdrastvenih prava žena sa invaliditetom“, koji realizujemo uz finansijsku podršku UN Women i dalje je u toku.

Cilj projekta je povećanje kapaciteta javnih tela/institucija za promovisanje važnosti političkih, ekonomskih, socijalnih i zdravstvenih prava žena i devojaka sa invaliditetom, kroz realizaciju dva dvodnevna seminara za ukupno 30 učesnika.

Termin prvog treninga, zbog praznika pomeren je na 22-23. januar u Rumi, dok nas drugi očekuje 28-29. januara u Ečkoj.

Očekujemo predstavnike Pokrajinske skupštine, mehanizama za rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou, lokalnih uprava, centara za socijalnu zaštitu, ženskih grupa lokalnih poslanika iz opština: Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Stara Pazova a  Kikinda, Bačka Topola, Sečanj, Žabalj, Inđija. Zajedno sa njima isticaćemo važnost pitanja  žena sa invaliditetom i stvaranju i primena normi koje bi pobošljali njihov položaj.

Koordinatorka projekta je Milesa Milinković, a trenerski tim činiće i konsultantkinja u oblasti rodne ravnopravnosti Danica Todorov i Andrijana Čović.

Pratite nas i saznajte šta smo to važno i korisno preneli našim učesnicima.

 

 

 

 

Similar Posts