| | |

Produžen rok za prijave na radionice „Osnaženi roditelji – osnažena deca“!

Poziv za prijave na radionice u okviru projekta “Osnažen roditelj – osnažena deca” produžen je do 1. novembra! Prijave (ime i prezime, godište i vrsta invaliditeta vašeg deteta) dostavljaju se Marijani Ramić Vulin na telefon 064-33-40-139 (poziv, SMS, viber) ili mejl kaoparnas@gmail.com .

Radionice su namenjene roditeljima osoba sa invaliditetom koje muče razne dileme oko vaspitavanja, obrazovanja i zapošljavanja svog deteta. Roditelji će imati priliku da, u manjim grupama, sa drugim roditeljima podele svoja iskustva, iskažu poteškoće i radosti roditeljstva i dobiju korisne informacije, savete i trikove koje odmah mogu da primene u vaspitanju.

Ciklus radionica sastoji se od ukupno tri sesije, na tri različite teme u sledećim terminima:

 

  • 11. od 18h –  Nemoj ti, ja ću – zašto je posebno važna samostalnost osoba sa invaliditetom i kako je podstaknuti?
  • 12.11 od 18h –  Uklopiti se u svet – kako razviti socijalnu inteligenciju kod deteta? Kako da naučite svoje dete da bude uključenije u vršnjačku grupu i lakše uspostavlja komunikaciju i odnose sa drugima.
  • 19.11. od 18h – Pravo na razvoj – kako pomoći detetu da ostvari svoja prava na obrazovanje i zapošljavanje?

Sve radionice počinju u 18h u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 2, Novi Sad) i traju ukupno 90 minuta. Na svakom susretu, pored moderatorke, biće prisutni i stručnjaci ili osobe sa invaliditetom koje će preneti svoja pozitivna iskustva u datim oblastima.

Mnogi roditelji koji imaju decu sa invaliditetom, žalili su se na nedostatak informacija o mogućnostima i pravima svoje dece, kao i nedovljno umrežavanje sa drugim roditeljima koji dele njihovo iskustvo. To je i motiv nastanka ovog projekta – da zajedno doprinesemo osnaživanju i informisanosti roditelja osoba sa invaliditetom i razmeni iskustva između roditelja, kako bi se jačala solidarnost i stvarala mrežu podrške među roditeljima!

 Zapamtite samo osvešćen i osnažen roditelj gradi osnaženu osobu!
Čekamo  vas!

 

 

Similar Posts

Skip to content