Direktorka festivala, Milesa Milinković i još jedna žena poziraju i osmehuju se. Milesa drži nagradu, žena drži mikrofon. Nedaleko od njih je voditelj programa koji drži papir u rukama. Iza njih je baner na kojem piše Nagrada Pokretači promena - Nagrada 2022.
|

Uhvati film je pokretač promena!

KAO Parnas je dobitnik nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promena, za inicijativu pristupačnost Uhvati film festivala.

Nagrada se dodeljuje pokretačima promena u Srbiji, motivisanim građanima koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su socijalna zaštita, komunalni problemi, podrška samohranim roditeljima, podrška osobama sa invaliditetom.

Priznanje dodeljuje Beogradska otvorena škola, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) od 2019. godine.

Predsednica KAO Parnas i direktorka Uhvati film festivala, Milesa Milinković u obraćanju prisutnima, zahvalila se na ovom značajnom priznanju. Tom prilikom istakla je da KAO Parnas, kao organizator Uhvati film festivala nije nagradu dobio jer je pristupačnost stvar humanosti, već poštovanja ljudskih prava i da će Festival i dalje svojim delovanjem biti primer kako kulturni događaji, i događaji uopšte treba da izgledaju kako bi omogućili ravnopravni pristup svima.

Pored priznanja, Uhvati film festival dobio je i robu u vrednosti od 600 dolara.

Da pokrećemo promene, misija je kojom se rukovodimo od postojanja Festivala. Ponosni smo da je promena koju pokrećemo vidljiva i u široj zajednici i na ovaj način prepoznata i priznata!

Similar Posts