| |

Uhvati film – pusti predrasude 4

Kad smo pre četiri godine započeli seriju edukacija po novosadskim srednjim školama, verovali smo da će naš program dugo da traje! I bili smo u pravu. Već četvrtu godinu zaredom, ponosni smo na projekat “Uhvati film – pusti predrasude”.

Prvu edukaciju organizovali smo u Srednjoj školi MC Vision Academy sa đacima prve godine. Gledali smo edukativne filmove i govorili o diskriminaciji osoba sa invaliditetom.

foto: Gordana Lasković

Učenici su naučili ispravnu terminologiju u vezi sa invaliditetom, prepoznali česte stereotipe i predrasude i u svojoj okolini i dobili nove uvide. Zajedno – srušili smo predrasude i još jednom naučili da je zajedništvo ono što menja i pokreće.

Projekat “Uhvati film – pusti predrasude 4” podržala je Gradska uprava za sport i omladinu -Kancelarija za mlade Novi Sad. Cilj projekta je podsticanje prevencije diskriminacije socijalno osetljivih grupa mladih i afirmisanje filma kao sredstva edukacije za postizanje socijalne promene. Edukacija senzibiliše i nastavno osoblje po pitanjima diskriminacije i socijalnog uključivanja osetljivih grupa i podstiče ih da ovaj aspekt primene u svom radu sa mladima. Projekat direktno utiče i na razvoj kvalitetnih vannastavnih aktivnosti u školama.

 

Similar Posts