| | |

Zalet za 21. Uhvati film: radovi u toku

Naša ekipa, kao i svake godine, vredno radi kako bi i ovogodišnji 21. Uhvati film zasijao pravim sjajem i promenio naše perspektive. Prvi deo godine je pored skupljanja sredstva za realizaciju Festivala, podrazumevao i sledeće aktivnosti:

Konkurs za filmove

Silueta čoveka. Umesto mozga je veliki zupčanik, umesto srca je mali zupčanik. Zupčanici su povezani lancem. Iz očiju  siluete izvire svetlost u kojoj piše: Pokrenimo promene. Ispisan je tekst: Međunarodni filmski festival "Uhvati film", 11-15. oktobar u Kulturnom centru Novog Sada.

Konkurs za filmove za 21. Uhvati film bio je otvoren od 9. februara do 10. aprila 2023. godine. Kao i svake godine, primali smo kratkometražne fimove na temu invalidnosti ili filmove u kojima je bar jedan akter/ka osoba sa invaliditetom! Na konkurs se prijavilo ukupno 454 filmova, od kojih je selekcijom izabrano 29 najboljih iz 18 država sveta, koje ćemo gledati na Uhvati filmu u Novom Sadu. Listu filmova pogledajte ovde.

Konkurs za volontere/ke

Prvi konkurs za volontere bio je otvoren od 19. aprila do 5. maja 2023. godine. Otvorene su pozicije: prevodioci i članovi promo tima. Dobili smo ukupno 36 prijava. Volonterski program promovisali smo i na Sajmu volontiranja, koji je održan 28. aprila u organizaciji Opens-a!

Predsednica Uhvati film-a, Milesa Milinković i pr, Marijana Ramić Vulin se smeju. Sede za stolom.
foto: V. Veličković

Planovi, pripreme i rad

Pola godine prođe, ali apliciranja za sredstva, komunikacija, puno ideja, proces audio-opisivanja i sinhronizacije filmova, još komunikacije, pa još malo ideja, pa malo promocije – nikako 🙂

Uhvati film 2023 održava se pod sloganom Pokrenimo promene i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Zalećemo se i uskoro nas čeka i 21. Uhvati film!

Detaljnije pratiite na uhvatifilm.rs .

Similar Posts